top of page
Thomas Bergsten Terning.jpg

Thomas Bergsten har siden før han ble født fokusert på arbeid innen lyd, tekst og performance. Han har jevnlig gitt ut plater og skapt en scene for sin surrealistiske blanding av teater, billedkunst og fri musikk. Bergsten omtaler seg selv som en outsider som jobber kompromissløst innenfor en rekke uttrykk.

Terning / 'tæːɳɪŋ er en dialog mellom skulpturbygging og komposisjon, der samspillet mellom lyd og skulptur er førende. Utstilling på Van Etten viser akustiske skulpturer og eklektiske instrumenter. Bergsten har arbeidet med å finne frem et klang-landskap fra ulike objekter, og montert disse sammen. Klangen har vært førende i den fysiske byggingen av instrumentet, og for det musikalske i seg selv. På den måten har både objekt og lyd spilt en viktig rolle.

Thomas Bergsten (født 1984 i Bærum) bor og arbeider i Svelvik og er utdannet med BA fra Kunstakademiet i Oslo. De siste årene har han blant annet arbeidet med plateutgivelser, forestillinger og performative konserter med det psykedeliske ensemblet The Harvey Steel show, teatergruppen Vandrefrank, som Gunerius & Verdensveven og en sjelden gang under eget navn .

bottom of page