top of page
Plakat Josefine Lyche webres.jpg

SPACE FLING - Josefine Lyche
31.03.2023 - 23.04.2023
Lør & Søn 13-16

Utstillingsåpning fredag 31.03.23 kl.1900

¨I love the idea that the future's so bright it can't be contained in a frame¨.
- J.J. Abrams

Van Etten er stolte av å presentere separatutstillingen SPACE FLING av Josefine Lyche.

Utstillingen utforsker optiske, fysiske og overnaturlige fenomener i en installasjon med nye arbeider med lys, skulptur, akrylhår og maleri. Verkene beveger seg mellom det retrofuturistiske og det spirituelle og leker med grensene mellom science-fiction og science-fact.

Tittelen Space Fling er hentet fra et spor på Sun Ra's album The Other Side of the Sun fra 1979 og henspiller på utstillingens flørt med både utstillingsrommet og verdensrommet. Sun Ra mente selv at han kom fra planeten Saturn, og det er kanskje nettopp ham en komposisjon av dekonstruerte cosplay parykker, verket Cosmic Antennas (Omniverse), kommuniserer med via det lange håret. Kontakt med universet er også tematikken i verkene Messages from the Stars, der Lyche har overført formene fra kornsirkler observert i Norge til neonfargede veggrelieffer på galleriveggen.

 

Parallelt med utstillingen Space Fling hos Van Etten, viser Lyche utstillingen Afterglow på Kunstbanken i Hamar, som står til 21. mai. Utstillingene står i sammenheng med hverandre og setter Oslo og Hamar i forbindelse både på det astrale og det kunstneriske planet.

Josefine Lyche (f. 1973) er utdannet ved Statens Kunstakademi. Hun har stilt ut på gallerier og museer både nasjonalt og internasjonalt. Nylige utstillinger er: Stargaze på Kristiansund Kunsthall (2022), Høstutstillingen (2022) og Illuminations på QB gallery, Oslo (2021). Lyche er kjøpt inn av bl.a. Nasjonalmuseet, Caviar Factory, Oslo kommunes kunstsamling, UD og DNB.

bottom of page