top of page
Kim Kvello Plakat web.jpg

På Van Etten vil Kim Kvello vise en serie med nye skulpturer under tittelen (Body Mapping) Hvor arbeidene opptrer som skulpturelle collager, med fokus på materiell transformasjon av eksisterende elementer. Tekstiler som klær og tepper har blitt bearbeidet ved hjelp av farging, kutting og sying. Dette fungerer i sammenheng med nye deler og industrielle materialer. Han er opptatt av å få materialene til å korrespondere. Få dem til å passe inn i hverandre og bevege seg fra et innhold til et annet, hvor alt kan sameksistere. Ofte er dette rester av materialer, en kan finne stuet vekk og oppbevart i kjellere, garasjer eller lagerrom til visningssteder. 

Frigjort fra deres tidligere funksjon og formål blir materialene avslørt som maleriske elementer, samtidig som de refererer til hverdagslige omgivelser med en historie som peker mot diverse bruksområder. Her knyttes det gjerne til berøring og plassering i forhold til kroppen. For eksempel indre deler av klær eller rekkverk i offentlige rom. Tid er et sentralt tema som det refereres til gjennom gamle klær og gjenstander. Kvello er tiltrukket av klær og materialer som ser ut til å ha vært gjennom mye, hvor han tar i bruk egne utslitte plagg og tilbehør, så vel som fra loppemarkeder, eBay og andre bruktbutikker. 

Kim Kvello er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthøgskolen i Bergen. Tidligere separat- og gruppeutstillinger er blant annet Shapeshifting Thing Thing (Babel visningsrom, Trondheim 2019), Until it is Obliterated/How Soon is Later (Felt, Bergen 2017), Unge Inviterte (LNM, Oslo 2017) og Repeat. Forward (Galleri F 15, Moss 2018).

bottom of page