top of page

Terje Nicolaisen 09.10.20 - 25.10.20

Plakat Van Etten Terje Nicolaisen.jpg

Foto: Tor Simen Ulstein

Vi er stolte av å presentere Terje Nicolaisens nye malerier og tegninger på Van Etten. Utstillingen fremstiller hjelpeløse kropper. Ikke kropp som objekt, men en fremmaning av kroppen som et gebrekkelig «sted».
Nicolaisen er opptatt av hvordan tiden vi lever i på flere måter utøver en aggressiv påvirkning på kroppen. Kommersielle aktører som med god hjelp av media sprer usikkerhet rundt vår evne til grensesetting. Krenkelser, krav til utseende, selv-avbildning, kostholdsforvirring, helsehysteri, aldersforlengende tiltak, farmasøytisk manipulasjon og politisk polarisering, gjør kroppen til et invadert og ustabilt sted. Derfor har det aldri vært viktigere å undersøke den visuelle fremstillingen av kroppen enn nå.
Med dette bakteppet undersøker Nicolaisen kroppen i ufullkomne billedfremstillinger, hvor kroppslige figurer i absurde positurer representerer et utsatt “sted” i en kaotisk verden.

 

Terje Nicolaisen (f. 1964) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim. Han stilte nylig ut med utstillingen Ubetydelige sammensvergelser på Bærum Kunsthall, og deltar på ny gruppeutstilling på Kristiansand Kunsthall i november 2020. Han har en rekke utstillinger bak seg blant annet på Henie Onstad Kunstsenter, Tegnerforbundet, Kunstnerforbundet, og Bergen Kunsthall. Han er kjent for sitt engasjement i Tegneklubben og har deltatt på en rekke gruppeutstillinger. Nicolaisen har også utgitt et stort utvalg bøker, artist books og musikk. Han er innkjøpt til flere private og offentlig samlinger.

Smedgata 3, 0651, Oslo

Opening hours:

Saturday and Sunday 1300-1600

Info@vanettengallery.com

bottom of page