top of page
Plakat Håvard Kranstad low webres.jpg

Velkommen til åpning av utstillingen Håvard Kranstad - BLOMSTERPIKER, fredag den 04. november kl. 19:00

 

Van Etten er stolte av å presentere separatutstillingen BLOMSTERPIKER av Håvard Kranstad. Med overdimensjonerte kosedyr og veggtepper, har kunstneren skapt et univers av ull og glittertråder.

Vevnadene fremstiller en pastisj av middelalderens religiøse billedvever, hvor ornamentikkens underliggende normativitet utfordres. I fri flyt mellom ornamentikk og skeive symboler, skaper Kranstad en imitasjon av tradisjoner fra den Europeiske kunsthistorien, i form av industrielt vevde homo-parafraser. Motivene gir seg til kjenne som forlokkende blomsterlandskap, befolket av danderte troll, ensomme aper i bondage, enhjørning-ornamenter og westernfilmens rekvisitter. Billedverden skaper en ambivalent engstelse, som blendes av billedvevens millefleur-tradisjon.

 

----------------------------------------

Håvard Kranstad (f. 1995) arbeider i hovedsak med tekstil, digital jacquardvev og tegning. Kranstad bor og arbeider i Bergen og fullførte sin MA ved Kunstakademiet i Bergen, våren 2022. Kranstad har blant annet stilt ut på KNIPSU (Bergen), Joy Forum (Bergen) og debuterte på Høstutstillingen i 2022. I 2023 er han aktuell med Nasjonalmuseet sin turnéutstilling “Skakke Folkedrakter” og en separatutstilling på Tag Team (Bergen).

 

Utstillingen vises lørdag og søndag Kl. 13-16 i utstillingsperioden: 04.11-20.11.22

 

VAN ETTEN er støttet av Oslo kommune og Norsk Kulturråd.

bottom of page